Oog voor uw kat
Spinnende metgezel
U kent uw kat waarschijnlijk door en door. Wanneer hij niet lekker in zijn vel zit, merkt u dat direct. Omdat uw kat deel uitmaakt van uw gezin, doet u er alles aan om uw dier weer snel beter te krijgen. Goede, medische zorg is daarbij niet weg te denken.
Van enkele aandoeningen kunt u het proces vertragen of zelfs voorkomen dat ze ziek worden. In het kader “voorkomen is beter dan genezen” vertellen wij u graag wat u kunt doen om de gezondheid van uw kat zo goed mogelijk te ondersteunen.
Bloedonderzoek
Naast lichamelijk onderzoek, kan met bloedonderzoek een goede, algemene indruk worden gegeven van de gezondheid van uw dier. Bloedonderzoek is niet alleen nuttig wanneer er klachten zijn.
Bij oudere katten kan het worden gedaan om bijvoorbeeld te checken of hun lever en nieren nog goed werken. Mocht dit niet zo zijn, kunnen we maatregelen nemen om te zorgen dat de klachten langer uitblijven. Ook vòòr het geven van een narcose kan het een verstandige keuze te zijn om eerst bloed onderzoek uit te voeren.
De geriatrische kat
Onze dieren worden steeds ouder. Grote kans dat uw kat een respectabele leeftijd zal bereiken. Vanaf 10-jaar beschouwen wij een kat als “senior”.
Oudere katten zijn gebaat bij wat extra ondersteuning om gezond en actief te blijven. Hoe herkennen we de kwaaltjes en hoe gaan we ze tegen?
Overgewicht
Steeds meer huisdieren kampen met overgewicht of obesitas. Naar schatting is maar liefst 35% van de katten en honden in Nederland te dik. Net als bij mensen brengt dit bij dieren ook gezondheidsrisico’s met zich mee.
Spelen met uw kat
Overgewicht, stress en verveling zijn veelvoorkomende problemen bij katten. Dit zijn complexe problemen om op te lossen. Het kan helpen om je kat spelletjes aan te bieden. Dit houd katten actief en je komt tegemoet aan hun natuurlijke behoeft om te jagen
Vaccineren
Vaccineren is meer dan een prik geven tegen enkele, virale ziekten. De jaarlijkse vaccinatie is gekoppeld aan een gezondheidscontrole. Tijdens deze check-up controleren we onder andere dingen zoals ogen, hart, longen, oren en het gewicht.
Het vaccin zelf is natuurlijk ook erg belangrijk. De ziekten waartegen we vaccineren zijn nog niet te behandelen met medicatie en hebben vaak een slechte afloop.
Vakantie, Pension & stress momenten
Gaat u op vakantie? Dan heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor uw huisdier. Misschien gaat uw kat mee op reis of maakt u gebruik van een kattenpension of is er een ander stress moment?
Hoe dan ook, er moet iets geregeld worden om uw beste vriend voor te bereiden op de vakantieperiode.
Tablet ingeven
Moet uw kat medicatie? Medicijnen ingeven via de bek kan nog wel eens een hele uitdaging zijn. Vooral wanneer er een tablet doorgeslikt moet worden.
Voorkom stress bij u en uw kat. Wij helpen u graag om het ingeven van medicatie krabloos te laten verlopen.
Katten vervoeren
Katten zijn thuis op hun best. Ze zijn gehecht aan de stabiliteit die ze krijgen vanuit hun omgeving. Wanneer een kat (tijdelijk) ergens anders heen moet, verloopt dat doorgaans niet zonder slag of stoot.
Uw kat zit in de laatste fase van zijn leven. U staat op het punt om de beslissing te moeten gaan nemen. Maar wat is nou het juiste moment?
Wij helpen u graag met deze moeilijke keuze.